ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ – ΠΑΙΔΟΝΕΦΡΟΛΟΓΟΥ

ΦΙΛΑΔΕΛΦΙΑΣ Ν. ΚΟΜΙΑΝΟΥ


ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ :        Εισαγωγή στην  ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ κατόπιν πανελληνίων εξετάσεων.

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ:     ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ στην Κρατική Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων  «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»

ΔΙΕΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΚΕΣΥ: Εξειδίκευση στην  ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΑ σε  2 Παιδονεφρολογικές Κλινικές της Αγγλίας.


ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΉ                                          

Παιδιατρική Κλινική Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία»

Μετά την λήψη της ειδικότητας εσωτερική βοηθός στην Κρατική Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία»

Ακολούθησε εξέλιξη σε Επιμελήτρια Β’ και στη συνέχεια Επιμελήτρια Α’.

 

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΔΙΕΤΗ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΣΥ

Ενα έτος στην Παιδονεφρολογική Κλινική του Guy’s Hospital του Λονδίνου και ένα έτος στην Παιδονεφρολογική Κλινική του Children’s Hospital  of Birmingham στην Αγγλία.

Παράλληλα παρακολούθηση των εργασιών και της διαγνωστικής προσέγγισης και θεραπείας  της νευρογενούς κύστης και δυσλειτουργικής κύστης και στα δύο ανωτέρω νοσοκομείου.Εξειδίκευση στόν ουροδυναμικό έλεγχο στα παιδιά.

 

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΕΣΥ στην Α’ Παιδιατρική Κλινική «Αγία Σοφία»

και στη συνέχεια ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΕΣΥ                                                                                                                    

Ασκηση της Παιδιατικής Νεφρολογίας συγχρονως με την Γενική Παιδιατρική επί 22 έτη

Υπεύθυνη του Νεφρολογικού Εξωτερικού Ιατρείου και του Ιατρείου Ενούρησης της Κρατικής Παιδιατρικής Κλινικής του ΕΣΥ  και στη συνέχεια της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής.

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ κατά της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» απο τον Ιουνιο/2012 – Δεκέμβριο/ 2016


 

ΣΥΝΤΟΜΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΜΟΥ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ

ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΑ


ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

 1. Σαν ειδικευόμενη είχα πλήρη εκπαιδευση σε όλους τους τομείς της παιδιατρικής όπως στις λοιμώξεις,τις παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος,του γαστρεντερικού,το ασθμα και την ινοκυστική νόσο,τις καρδιοπάθειες και τις παθήσεις του νευρομυϊκού συστήματος,τις κακοήθειες και τις παθήσεις του αιμοποιητικού και στα αναπτυξιακά προβλήματα της βρεφικής και παιδικής ηλικίας.Εκπαιδεύτηκα στην αντιμετώπιση των νεογνών και εργάστηκα στην νεογνική εντατική μονάδα για 7 περίπου μήνες.Απέκτησα ευρεία γνώση των συγγενων αιμολυτικών αναιμιών και ειδικότερα της β-μεσογειακής αναιμίας.
 2. Σαν επιμελήτρια στην παιδιατρική κλινική του ΕΣΥ στο νοσοκομείο παιδων «Αγία Σοφία» μετα την λήψη της ειδικότητας μου ανέπτυξα ενδιαφέρον σε διάφορους τομείς.Συγχρόνως με την κλινική δουλειά στο τμήμα και τα εξωτερικά ιατρεία,αρχικά συνεργάστηκα με το Τμήμα Ψυχολογικής Παιδιατρικής σαν σύμβουλος παιδίατρος στην ομάδα «Κακοποίησης και παραμέλησης παιδιου».

Στή συνέχεια συνεργάστηκα με το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού στον τομέα της ενδοκρινολογίας και ειδικότερα στην αντιμετώπιση,παρακολούθηση και θεραπεία του συγγενούς υποθυρεοειδισμού επι 5 συγγενή χρόνια.

Εξειδικεύτηκα και εφάρμοσα την ψυχοκινητική εκτίμηση κατά Griffiths στα παιδιά με συγγενή υποθυρεοειδισμό και σε σύγκριση με τον φυσιολογικό πληθυσμό.

 1. Παράλληλα με την γενική παιδιατική ανέπτυξα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις νεφρολογικές παθήσεις και συνεργάστηκα με την τότε διευθύντρια του νεφρολογικού τμήματος του νοσοκομείου γιά την αντιμετώπιση παιδιών με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια,προετοιμασία των παιδιών αυτών γιά μεταμόσχευση νεφρού και στο πρόγραμμα ερυθροποιητίνης.

Με απόσπαση στην νεφρολογική κλινική του Λαϊκού Νοσοκομείου εκπαιδεύτηκα στην περιτοναϊκή κάθαρση και ευαισθητοποιήθηκα στην λειτουργία και το αντικείμενο δουλειάς ενός οργανωμένου νεφρολογικού τμήματος για 6 μήνες.

 1. Με εκπαιδευτική άδεια του ΚΕΣΥ εξειδικεύτηκα στην Παιδιατρικη Νεφρολογία σε 2 μεγάλες Παιδιατρικές Νεφρολογικές Κλινικές της  Αγγλίας.Ενα χρόνο στο Guy’s Hospital στο Λονδίνο και 13 μήνες στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο του Birmingham.
 2. Kατά την παραμονή μου στην Αγγλία ανέπτυξα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ασταθή και νευρογενή κύστη και εξειδικεύτηκα στην εκτέλεση και ερμηνεία της ουροδυναμικής διερεύνησης αυτών.
 3. Στην διάρκεια της εξειδίκευσης μου στο Birmingham Children’s Hospital ασχολήθηκα και ευαισθητοποιήθηκα στην εντερική διατροφή βρεφών και παιδιών με προβλήματα διατροφής λόγω χρόνιου νοσήματος.
 4. Μετά την επιστροφή μου στην Ελλάδα ασχολήθηκα με την Παιδονεφρολογία αλλά και με την γενική παιδιατρική τόσο στην Παιδιατρική Κλινική όσο και στα εξωτερικά ιατρεία εφημερίας και με εφημερίες στο Τμήμα.
 5. Οργάνωσα το εξωτερικό Νεφρολογικά Ιατρείο και το Ιατρείο Ενούρησης της Παιδιατρικής Κλινικής που γίνονταν 2 φορές και 1 φορά την εβδομάδα αντίστοιχα.
 6. Εκτελώ βιοψίες νεφρού για την οποία εξειδικεύτηκα στην Αγγλία όταν κρίνεται απαραίτητο ανάλογα με την εκάστοτε νεφροπάθεια.Ο αριθμός των βιοψιών ποίλιλλε ανάλογα με την συχνότητα των νεφροπαθειών που εισάγονταω στις εφημερίες ή αποστέλλονταν από συνεργαζόμενους παιδιάτρους ή παιδιατρικά τμήματα.
 7. Οταν είχε χρειασθεί εκτελείτο περιτοναϊκή κάθαρση στην κλινική γιά περιπτώσεις οξείας νεφρικής ανεπάρκειας.
 8. Συνεργζόμουν με διάφορες κλινικές του νοσοκομείου στην αντιμετώπιση παιδιών με νεφρολογικά προβλήματα ιδιαίτερα με την Ουρολογική Κλινική.
 9. Συνεργάτης της Εντατικής Καρδιοχειρουργικής Μονάδας του Ωνασείου για περιπτώσεις αντιμετώπισης βρεφών και παιδιών με οξεία μετεγχειρητική νεφρική ανεπάρκεια με περιτοναϊκή κάθαρση,αιμοκάθαρση ή αιμοδιήθηση.
 10. Από τον Ιούνιο του 2012 Συντονίστρια Διευθύντρια της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία».
 11. Το εξωτερικό Νεφρολογικό Ιατρείο έχει καλύψει περισσότερα απο 20000 ραντεβού από το 1995 έως σήμερα γιά παιδονεφρολογικές παθήσεις ,ενούρηση και διαταραχές της λειτουργίας της ουροδόχου κύστης.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΟ

 1. Εκπαιδευση φοιτητών από τα Πανεπιστήμια Κρήτης,Ιωαννινων,Πατρών και Θεσσαλονίκης που ερχονταν γιά τρίμηνα της Παιδιατρικής στην κλινική μας
 2. Εκπαίδευση φοιτητών Φαρμακευτικής σε βασικές αρχές της Παδιατρικής σχετικά με το φάρμακο στην κλινική μας.
 3. Εκπαίδευση φοιτητών Νοσηλευτικής στην λειτουργία και την θεραπευτική αντιμετώπιση παιδιών σε τριτοβάθμιο νοσοκομείο.
 4. Εκπαίδευση ειδικευομένων της παιδιατρικής κλινικής στην παιδιατρική και την παιδιατρική νεφρολογία
 5. Εκπαίδευση νοσηλευτριών των ΤΕΙ τόσο στα εξωτερικά ιατρεία αλλά και υπό μορφή μαθημάτων στην Σχολή αδελφών.
 6. Επι σειρά ετών ενεργή συμμετοχη στην εκπαιδευτική εκδήλωση των Α’ και Β’ Παιδιατρικών τμημάτων «βιβλιογραφική ενημέρωση»
 7. Στην σειρά εκπαιδευτικών διαλέξεων στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου για ειδικευόμενους και ειδικευμένους παιδιάτρους τουλάχιστον μία διάλεξη ανά έτος με θέμα σχετιζόμενο με την Παιδονεφρολογία.